Houdt je ook zo van koken en lekker eten maar ben je beperkt in je tijd of is je keuken te klein? Moet je voor een groot evenement de catering organiseren? Blijf dan nog even doorlezen! Lekker eten en tegelijkertijd niet te hoeven koken is haalbaar! Zeker als het voor een grote groep mensen moet gebeuren. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe foodtrends die je een idee geven waar je zoal aan kunt denken op het gebied van eten bij de organisatie voor een feest, evenement of lunch.  

Door het grote aanbod aan voedsel hoef je niet altijd in herhaling te vallen. Elk jaar zijn er weer nieuwe ideeën en trends op het gebied van lekker eten. Het lijkt elk jaar ook gezonder te worden en meer toegankelijk voor de vegetariër of veganist onder ons. Eten heeft namelijk een grote invloed op onze gezondheid en daardoor gaan we bewuster en gezonder eten. Laten we eens een aantal op een rijtje zetten:

1. Eetbare bloemen

Bloemen gebruik je niet langer alleen als decoratie. We gaan ze nu gewoon eten: als gezonde snack, in ons drinken of in de maaltijd. Vooral lavendel en orchidee gaan het goed doen dit jaar, net als roos en vlierbloesem. Het is niet alleen gezond maar ze hebben ook een soort van helende werking en zijn wereldwijd te krijgen. Je kunt ze zelfs thuis kweken in je achtertuin. Hoe de bloemen te gebruiken vergt wel wat nazoekwerk want niet alles van de bloem is lekker of kun je eten en daarbij komt ook een eventuele allergie om de hoek kijken.

2. Gefermenteerd voedsel

Het eten van gefermenteerd of gepekeld voedsel is een opkomende trend. Ze bevatten goede bacteriën die de darmflora stimuleren. Vroeger deden we dit om een voorraad voor de winter aan te leggen maar nu eten we het omdat het super gezond is en lang houdbaar door hun conserverende eigenschappen. Denk aan kefir, zuurkool, Griekse yoghurt, kombucha en augurken.

3. Wortels, stronken en andere ‘afvalproducten’

Om verspilling van voedsel tegen te gaan, gaan we de resten die we normaal gesproken van de groenten afhalen niet meer weggooien maar gebruiken in onze gerechten. De schil van de watermeloen, pitjes, de groene steel op de wortel, de stronken van de broccoli, kortom geen voedselverspilling meer. Alles wat niet mooi is aan de groente doen we in de soep of snijden we fijn. De smaak blijft hetzelfde of wordt vaak nog beter omdat er een andere textuur aan zit. En met dit soort ‘afvalproducten’ kun je hele lekkere en gezonde gerechten maken. Vaak halen we namelijk het gezondste gedeelte van de groente weg terwijl het veel beter is om ze te eten.

4. Midden-oosten

Dat deze foodtrend in het rijtje zou staan verbaasd ons niet. Gerechten bereid vanuit het Midden-Oosten zijn over het algemeen gezond door de variatie van verse en gedroogde kruiden met gegrild lamsvlees of haloumi. Verse kruiden omvatten o.a. peterselie, munt en koriander en door de combinatie met gedroogde kruiden wordt het echt een gezonde maaltijd. Ook geschikt om er een vegetarische maaltijd van te maken door het vlees te vervangen.

5. Superfood poeders

Gezond eten hoeft niet alleen in grote porties te verschijnen, superfood als poeder zoals kurkuma of poeder gemaakt uit champignons (dit gaat niet om de standaard paddestoel maar om de soorten cordyceps, reishi en chaga) of matcha. Dit kun je gewoonweg door de thee of koffie doen, in de soep of andere gerechten. Er wordt van alles mee gemaakt en deze trend zal zich volgend jaar nog meer gaan uitbreiden. Het is een gezonde manier van eten omdat je op een simpele manier extra voedingsstoffen binnen krijgt. Sommige poeders zijn heel veelzijdig en bevatten eiwitten en andere stoffen die goed kunnen zijn voor het lichaam. Check de voedingslabel in hoeverre het gezond en aan te bevelen is.

6. Maaltijd delivery

Deze trend kennen we al een tijdje maar breidt zich steeds meer uit. Je besteld een doos met het eten voor de dag en je hoeft het alleen maar uit te pakken en te bereiden. Niet meer na een dag werken in de lange rij van de kassa staan. Je eet heel gevarieerd en gezond. Je kunt ook zelf je boodschappen laten bezorgen en daarvan zelf een maaltijd samenstellen. Maar als je echt geen tijd hebt dan is een doos met eten en het recept bestellen toch wel erg makkelijk!

Je wensen laten uitkomen door de juiste cateraar

Al deze foodtrends zijn ook makkelijk te realiseren als je de catering verzorgt voor een kantoorlunch, bedrijfslunch of teamlunch. Door de variatie is er voor iedereen wat te krijgen want voor een grote groep mensen bedenken wat voor eten te verzorgen is geen makkelijke opgaaf aangezien ieder zo zijn voorkeur heeft. Ook dat kan allemaal heel makkelijk gerealiseerd worden. Via Caterwings kun je de perfecte cateraar vinden die eten verzocht voor de lunch, evenementen of feesten.

Alma Catering Amsterdam – een cateraar die 100% vegetarisch eten aanbiedt! Ontbijt, diverse borrelhappen, koude of warme gerechten, diner; alles gebaseerd op gezond eten en dat past perfect bij de foodtrends van 2018. Bestelling is voor een minimum van 5 personen.

Borrelplank Amsterdam – de naam van de cateraar zegt het al, ze leveren borrelhapjes! Verschillende multiculturele hapjes zoals o.a. Libanees wat mooi thuishoort in de foodtrend van nu. Ze leveren bij een bestelling van minimaal 6 personen.

Hieper de Pieper Foodtruck – een foodtruck die friet, homemade snacks en hot dogs levert vanuit hun trendy truck. Zeer geschikt voor een feest of evenement. Veel van wat ze aanbieden is biologisch verantwoord en er zijn zelfs vegetarische gerechten beschikbaar. De truck is te huur inclusief personeel voor groepen van minimaal 100 personen.

Rich Pork – de foodtruck is niet meer weg te denken uit de caterwereld. Ook Rich Pork levert vanuit hun truck diverse warme gerechten, zoals hun naam al doet vermoeden zijn dit heerlijke gerechten van pork. De truck huur je voor minimaal 50 personen, inclusief personeel. Niet geschikt voor vegetariërs of veganisten.

Het online platform voor cateraars

Zit de juiste cateraar er niet bij? Kijk dan even op de website van Caterwings voor de andere opties. Caterwings zorgt als online platform voor cateraars zodat het jou aan niets zal ontbreken. Je hoeft alleen aan te geven wat je wensen zijn, voor hoeveel man je eten nodig hebt en wanneer. Doe dit wel binnen de gestelde tijdslimiet om teleurstellingen te voorkomen. Ook afzeggingen moeten binnen een bepaalde tijd gedaan worden. Kijk op caterwings.com voor de voorwaarden en krijg eventueel meer hulp met de Caterwings butler service.