kerstmis catering

Je geniet samen met je gezin volop van je vakantie op een zonnig plekje ergens in de wereld. Onbezorgd sluit je weer een periode af waarin je hard hebt gewerkt, zij het voor je gezin of anderzijds. Even een welverdiende periode van rust tijdens de zomermaanden. Waar je nu absoluut niet over na wilt denken zijn de wintermaanden die in het verschiet liggen. Waarom zou je daar überhaupt mee bezig zijn? Denken aan de komende wintermaanden hoeft geen onaangename gevoelens op te roepen. De feestdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement en van alle feestdagen die we kennen is Kerstmis wel de meest uitgebreide van alle. Je probeert misschien elk jaar iets anders te verzinnen en dat vergt voorbereiding. Maar nadenken over eten kan heel aangenaam zijn! Zeker als je gaat bedenken wat je allemaal kunt gaan doen om er een geslaagd feest van te maken. Zowel voor je eigen gezin als voor een grote groep.

Er zijn verschillende opties die je kunt overwegen:

  • Uiteten. Deze optie is het minst gecompliceerd maar tevens ook het minst gezellig van allen. Kan prijzig zijn als je het beide kerstdagen wilt plannen. Zeker als je dit met een grote groep wilt doen. Veel restaurants bieden op deze avonden speciale arrangementen aan in buffetstijl.
  • Zelf koken. Dit kost heel veel voorbereiding en hangt af van de hoeveelheid tijd die je kunt besteden aan het inkopen en bereiden van de maaltijden en natuurlijk van het aantal personen dat je wilt uitnodigen. Je hebt alles wel zelf in de hand: van de decoratie tot aan het dessert.
  • Bij familie of vrienden. Deze optie is gezellig en zou je voor een van de twee kerstdagen kunnen overwegen. Je geeft alles uit handen.
  • Catering. Deze optie is het minst stressvol van allen. Voor het eten word gezorgd. Je bent zelf verantwoordelijk voor de decoratie wat voor velen juist heel ontspannend kan zijn. Afhankelijk van je budget kun je hiermee alle kanten op.

Voor een lijst aan suggesties kijk je op www.caterwings.com Zij kunnen je eventueel helpen met behulp van een cateringspecialist om tot een juiste keuze te komen. Om je alvast een idee te geven wat je je gasten zoal kunt voorzetten zijn hier wat mogelijkheden:

-> Indonesische rijsttafel 

Je bestelt verschillende menu’s afhankelijk van het aantal personen. Kan zowel in buffetstijl of als rijsttafel.

-> Tapas 

Een tapasbuffet heeft over het algemeen een zeer uitgebreid assortiment van warme en koude hapjes. Uiterst geschikt voor een grote groep mensen. Hou wel je budget in de gaten.

-> Vegetarisch

Een variatie van gezonde gerechten zonder vlees. Je kunt kiezen uit verschillende gerechten zoals salades, wraps of broodjes, vegan gerechten, diverse warme gerechten. Ook diverse visgerechten zijn te bestellen. Met deze verschillende opties speel je op veilig omdat je niet altijd weet waar je gasten van houden.

-> Pizza

Bestaat je gastenlijst uit veel kinderen dan is dit een leuke manier om hen ook van het eten te laten genieten. De meeste kinderen houden van pizza en zo houd je de sfeer tijdens het eten ook gezellig. Er zijn verschillende soorten pizza’s zowel met of zonder vlees en vis. Er kunnen eventueel ook andere Italiaanse gerechten bij worden geserveerd om wat variatie te creëren.

-> Fingerfood

Borrelhapjes met een verscheidenheid aan keus. Voor elk wat wils.

Elke optie heeft zo z’n voor- en nadelen. En elke optie heeft ook zeker tijd nodig om voor te bereiden. Een restaurant ruim van tevoren reserveren, weten wat je wilt gaan bereiden of wat je gasten wilt gaan voorschotelen, je gastenlijst samenstellen, etc. Besluit je het diner uit handen te geven aan een cateringbedrijf dan dien je deze natuurlijk ruim van tevoren te reserveren. Vooral tijdens de kerstdagen is het altijd erg druk. Wil je op een andere locatie dan thuis gasten ontvangen dan dien je de locatie ook vroegtijdig te reserveren, net als eventueel tafels en stoelen die je nodig hebt. Dit kan kostenbesparend werken, misschien zitten er vroegboekkortingen aan vast of wordt er gratis bezorgd.

Wil je het liefst alles uit handen geven en is je budget ernaar dan schakel je een cateringbedrijf in om je in diverse dranken te voorzien. Dit zul je ook van tevoren moeten overdenken want het moet bij de maaltijd passen. Bij tapas of fingerfood zou gemakkelijk een cocktail geserveerd kunnen worden. Bij de wat luxere maaltijden passen verschillende soorten wijn. Denk ook aan alcoholvrije dranken, zeker als je met grote groepen bent.

En als je alles in kannen en kruiken hebt, dan rest niets anders dan nagenieten van de zomer en met een gerust gevoel vooruitkijken naar de winter met een geweldig feest in het vooruitzicht!