Ken je dat gevoel,die kriebels in je buik omdat de zomer eindelijk is aangebroken? De zon schijnt, het lijkt een geweldige zomer te worden en je energieniveau is weer op het hoogtepunt. Het enige wat nog ontbreekt is een feest om de zomer te vieren! Met wie kun je dat beter doen dan met je collega’s?. Je hebt met elkaar hard gewerkt om het jaar succesvol af te sluiten en nu het nieuwe jaar weer begonnen is, is een feestje wel op zijn plaats. Nu moet je je baas nog even overtuigen en wat jou betreft wordt het een ‘last minute’ feest. Je weet immers niet wat het weer volgende week doet.

Vijf redenen waarom het zo belangrijk is:

  1. Jullie hebben het gewoon nodig, er is  de laatste tijd hard gewerkt en dat mag beloond worden.
  2. Teambuilding, tijd om nieuwe collega’s beter te leren kennen en de oudere garde te laten voelen dat je ze waardeert.
  3. Prestatieverbetering. Ook dit jaar wil je weer succesvol afsluiten.
  4. Een keer wat anders dan de standaard vrijdagmiddagborrel.
  5. Om de zomer goed in te luiden!

Als je baas toezegt dan moet er natuurlijk wel het een en ander geregeld worden.. Het eten kun je het best uitbesteden. Het hele bedrijf zal meegenieten van het zomerfeest, en dan biedt een cateringbedrijf uitkomst. Waar je over na moet denken is wat er geserveerd mag worden. Wil je een maaltijd of gewoon wat hapjes? Dit alles in buffetstijl maakt het geheel wat informeler en relaxter. Je zult verbaasd zijn over de verscheidenheid aan hapjes en drankjes die er te krijgen zijn.

Eten en drinken

  • Barbecue: zowel vlees als vis is geschikt voor deze optie. Vis eventueel als amuse. Zalm of witvis isgeschikt voor de echte visliefhebbers en niet heel duur in de aanschaf.
  • Vegetarisch: niet iedereen houdt van vis of vlees. Daarom is iets vegetarisch een must. In de vorm van verschillende soorten groenten of salades. Ook lekker te serveren bij de vis- en vleessnacks.
  • Tapas: de ideale manier om kleine hapjes te serveren.
  • Fingerfood: verschillende hapjes zoals canapé of bittergarnituur 
  • Desserts: na de maaltijd hoort ook iets zoets. Als tussendoortje of als afsluiter met koffie of thee 

Wil je er alcohol bij serveren? Bier en wijn gaan altijd goed bij eten. Niet iedereen drinkt alcohol dus probeer er alcoholvrije wijn of bier bij te serveren.

Als je in je hoofd hebt wat je graag voor eten zou willen, check dan even de website www.caterwings.com. Is het een last-minute feest bedenk dan dat ze werken op een 24-uurs basis. Dit betekent dat je tot 24 uur van tevoren een bestelling kunt plaatsen. Dit hangt natuurlijk wel af van het aantal gasten dat ze moeten verzorgen. Een dag van tevoren een bestelling plaatsen voor een mannetje of 1000 is natuurlijk onrealistisch. Je loopt de kans dat je bestelling geannuleerd wordt als je bestelling te complex of te uitgebreid is.

Voordat je de bestelling plaatst is het handig om te weten waar je het zomerfeest gaat houden. Er zijn verschillende opties, alles afhankelijk van het budget.

Locaties

In de bedrijfskantine. Is waarschijnlijk niet zo gezellig, maar besteed je veel geld aan het eten en is er weinig over voor een locatie, dan is dit een goede optie. Zeker in het geval van beschikbaarheid.

Een plek ergens buiten. Als het mooi weer is, is het leuk om het feest buiten te hebben. Ook dit vergt wat extra voorbereiding want je moet alles zelf inkopen, ook een partytent is niet onnodig omdat je nooit zeker weet of het droog blijft. Houd rekening met eventueel vergunningen die hiervoor aangevraagd moeten worden want niet alles is openbaar. Daar gaat tijd in zitten.

Naast catering kan Caterwings ook je helpen met het uitzoeken van een locatie! Raadpleeg een medewerker en hij of zij kan je uiteenlopende opties aanbieden; een kasteel, een partyzaal, grachtenpand, etc. Er zijn veel mogelijkheden waarbij we de catering ook direct kunnen regelen. Zo gemakkelijk is het.

Tijdens het feest zou je een volleybal toernooi kunnen organiseren, of wat oudhollandse spelletjes zoals bijvoorbeeld een waterballonnen gevecht, koekhappen of sjoelen. Dit is voor jong en oud een leuke afleiding. Veel van dit soort spellen zijn makkelijk binnen te doen als het weer het niet toelaat om buiten te zijn. Maar als het een lekkere zomeravond is, is alles met water een lekkere afkoeling. Daarbij nog overheerlijke hapjes en je zomerfeest is geslaagd!